Beleef de lente met Sail Events Friesland!

Het voorjaar is één van de mooiste seizoenen van het jaar. De lente is het seizoen van krokussen, dartelende lammetjes in de wei en vogelnesten. Buiten wordt de natuur steeds groener en de zon laat zich weer wat vaker zien. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles bruist weer van energie. Tijd om naar buiten te gaan! Stap op onze luxueuze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ en laat je meenemen over het mooie water van Friesland.

Prachtige route langs de dorpen Heeg en Sloten
Tijdens de tour ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ vertrekken we met onze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ vanuit het pittoreske watersportdorp Woudsend en maken dan een prachtige route langs de dorpen Heeg en Sloten. Het schip zal dan door mooie vaarten gaan met langs de kant het opkomende riet en zingende vogels. Je ziet de vele kleuren groen van de weide, de boerderijen die druk in de weer zijn met het vee dat weer naar buiten gaat. Kalfjes lammetjes of jonge eendjes, ze zullen allemaal te zien zijn.

Tijdens deze “Lentedag” varen we ook over de mooiste Friese meren als het Heegermeer en Slotermeer langs de Brekken en de Coevorden. Daar ervaar je wat meer golfslag en zal het schip mooi kunnen zeilen. Verderop in deze prachtige vaartocht zie je op het Princes Margriet kanaal de bedrijvigheid van grote vrachtschepen die via Sneek naar uiteindelijk Delfzijl en richting Duitsland varen. De “Blaauwe Walvisch” is groot genoeg om deze schepen te “omzeilen” en eventuele stroming aan te kunnen. Ieder zal zich als gast veilig voelen aan boord van onze aak. Binnenin de kombuis van de Lemsteraak is er aandacht voor de smaak van typisch Friese streek producten. Deze worden verwerkt in een prachtige biologische lunch.

Heerlijk lunchen aan dek of in de kuip
De lunch zal genuttigd worden aan boord. Bij mooi weer heerlijk aan dek of in de kuip als het wat fris of te vochtig is. Je kunt dan lekker aanschuiven aan tafel in de salon van het schip. U zult de ruimte en luxe van het schip daar ervaren.

Als laatste komen we over een klein meertje de “Noarderee” waar we de zeilen strijken en het schip klaar maken om af meren aan de kade in Woudsend. Daar kunnen we gezellig afsluiten met een borrel en kunt u eventueel het dorp nog in gaan. Het heeft mooie horecazaken en als u wilt kunnen we zelfs daar aan de kade afmeren.

Catering aan boord
Sail Events Friesland biedt tijdens ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Tijdens of na de ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ kunnen wij een koffietafel, lunch, proeverij of borrel voor u verzorgen. Het bestellen hiervan gaat heel eenvoudig via ons offerteformulier. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Hoe ziet het programma eruit?

 • 9.30 Ontvangst aan boord
 • 9.35 Koffie en thee met Friese oranjekoek
 • 10.00 Welkomstwoord en routebespreking door onze Friese schipper. Na het welkomstwoord van onze schipper gooien we in het dorpje Woudsend de trossen los en varen we richting de Friese meren.
 • 11.45 Aanmeren in Sloten
 • 12.00 Lunchen aan boord. Tijdens de lunch kunnen jullie genieten van een luxe biologische lunch aan boord. Dit met de smaak van typisch Friese streekproducten. We serveren luxe sandwiches, soep en er is keuze uit verschillende dranken.
 • 13.15 Afvaart over de Friese meren en vaarten
 • 15.30 Zo richting het einde van jullie zeildag worden de zeilen opgedoekt en praten we in kuip van de aak nog even na met elkaar over de belevenissen van de dag
 • 16.00 Terugkomst in de haven
 • 16.05 Borrelen aan boord (optioneel)
 • 17.30 Afsluiten
 • 17.30 Diner aan boord of aan de wal (optioneel)

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
9.30
Tijdsduur:
6,5 uur
Kosten:
137,50
Checklist kleding:
 • Schoeisel: Gympen
 • Kleding: Windjack
 • Het schip is een kwartier voor afvaart voor u geopend
 • Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

 asddad