Beleef de lente met Sail Events Friesland

Beleef de lente met Sail Events Friesland

Het voorjaar is één van de mooiste seizoenen van het jaar. De lente is het seizoen van krokussen, dartelende lammetjes in de wei en vogelnesten. Buiten wordt de natuur steeds groener en de zon laat zich weer wat vaker zien. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles bruist weer van energie. Tijd om naar buiten te gaan!

Stap op onze luxueuze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ en laat je meenemen over het mooie water van Friesland.

Tijdens de tour ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland’ vertrekken we met onze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ vanuit het pittoreske watersportdorp Woudsend en maken dan een prachtige route langs de dorpen Heeg en Sloten. Het schip zal dan door mooie vaarten gaan met langs de kant het opkomende riet en zingende vogels. Je ziet de vele kleuren groen van de weide, de boerderijen die druk in de weer zijn met het vee dat weer naar buiten gaat. Kalfjes lammetjes of jonge eendjes, ze zullen allemaal te zien zijn.

Tijdens deze “Lentedag” varen en zeilen we over de mooiste Friese meren

Tijdens deze “Lentedag” varen we over de mooiste Friese meren als het Heegermeer en Slotermeer langs de Brekken en de Coevorden. Daar ervaar je wat meer golfslag en zal het schip mooi kunnen zeilen. Verderop in deze prachtige zeiltocht zie je op het Princes Margriet kanaal de bedrijvigheid van grote vrachtschepen die via Sneek naar uiteindelijk Delfzijl en richting Duitsland varen. De “Blaauwe Walvisch” is groot genoeg om deze schepen te “omzeilen” en eventuele stroming aan te kunnen. Ieder zal zich als gast veilig voelen aan boord van onze aak. Binnenin de kombuis van de Lemsteraak is er aandacht voor de smaak van typisch Friese streek producten. Deze worden verwerkt in een prachtige biologische lunch. De lunch zal genuttigd worden aan boord. Bij mooi weer heerlijk aan dek of in de kuip als het wat fris of te vochtig is. Je kunt dan lekker aanschuiven aan tafel in de salon van het schip. U zult de ruimte en luxe van het schip daar ervaren.

Als laatste komen we over een klein meertje de “Noarderee” waar we de zeilen strijken en het schip klaar maken om af meren aan de kade in Woudsend. Daar kunnen we gezellig afsluiten met een borrel en kunt u eventueel het dorp nog in gaan. Het heeft mooie horecazaken en als u wilt kunnen we zelfs daar aan de kade afmeren.

Sail Events Friesland biedt tijdens de vaartocht een uitstekende catering service aan boord.

We varen alleen bij omstandigheden die aantrekkelijk zijn voor de gasten aan boord. Indien nodig zoeken we samen naar een juiste oplossing voor een zeiltocht met fijne omstandigheden. Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Voor, tijdens of na de zeiltocht kunnen wij een ontbijt, koffietafel, lunch, proeverij, borrel of diner verzorgen. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Tip: aanrader als start van een familiedag, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding.

‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ is een echte aanrader als start van een familiedag, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding. Combineer ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland’ met een ontbijt, koffietafel, lunch, proeverij, borrel of diner op één van Frieslands mooiste (vergader) locaties op of aan het water of in combinatie met een indoor- of outdoor activiteit. Varen jullie liever wat later? Bekijk dan onze middagtocht, namiddagtocht of avondtocht.

Twijfelt u of heeft u nog vragen, wij helpen u graag verder bel met: 0623284719 of mail naar: info@saileventsfriesland.nl

Hoe ziet het programma eruit?

 • 9.30 Ontvangst in de haven van Woudsend met koffie/ thee en wat lekkers.
 • 10.00 Na het welkomstwoord en routebespreking door schipper Cyrus gooien we in het dorpje Woudsend de trossen los en varen we de over Friese vaarten en meren richting de Friese meren. Tijdens de vaartocht zal het niet ontbreken aan verschillende drankjes. Die kunnen op ieder moment besteld worden.
 • 12.30 Halverwege de zeiltocht gaan we voor anker of meren we aan bij een eiland en kunnen jullie genieten van een luxe biologische lunch aan boord met de smaak van typisch Friese streekproducten luxe sandwiches, keuze uit verschillende dranken en soep die aan boord bereid wordt.
 • 12.30 Na de lunch gaan we het schip weer in gang zetten met de vele vierkante meters zeil. Tijdens dit deel van de zeildag kennen jullie als gasten de eigenschappen van het schip steeds beter en kan er door jullie zelf gezeild worden. De schipper houdt natuurlijk een oogje in het zeil.
 • 16.30 Zo richting het einde van jullie zeildag worden de zeilen opgedoekt en varen we naar de haven van Woudsend. Onder het genot van ons ‘aanleggertje’, praten we in kuip van de aak nog even na over de belevenissen van de zeildag.
 • 16.55 Terugkomst in de haven van Woudsend
 • 17.00 Afsluiten
 • Optioneel
 • Borrelen aan boord op Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch”
 • Diner aan boord van Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch”
 • Diner aan boord van Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch” door onze privé kok
 • Diner Sushi aan boord van Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch”
 • Diner bij een restaurant in Woudsend

Sfeerimpressie

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten.
Vertrek:
9.30
Tijdsduur:
7,5 uur
Kosten:
117,50
Checklist kleding:
 • Schoeisel: Gympen
 • Kleding: Windjack
 • Het schip is een kwartier voor afvaart voor u geopend
 • Er wordt alleen gevaren als de weeromstandigheden het toelaten
 • Honden zijn niet toegestaan op onze schepen
 • Roken/ het gebruik van vuur is niet toegestaan op onze schepen
 • Bij meer dan 13 personen graag contact opnemen via 06-23 28 4719 of info@saileventsfriesland.nl

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

Offerte aanvraag: Suppen

Let op: De voorkeursdatum is nog niet definitief en is afhankelijk van onze agenda

Bij beschikbaarheid is de inschrijving definitief

 asddad