Stamppot & Zeilen

Ook in de herfst kan het erg mooi zijn op de Friese meren. Het is lang niet altijd onstuimig weer, ook de herfst kenmerkt zich door perioden van serene rust op het water. De zon staat lager aan de horizon. Dat maakt dat er samen met de soms indrukwekkende wolkenpartijen prachtige kleuren ontstaan die zich weerspiegelen in het water. De vogeltrek is gestart en om deze in grote groepen boven het water aan de horizon zien te vertrekken is een lust voor het oog. Uniek en in geen ander jaargetijde zo prachtig te beleven.

Tijdens het zeilen wordt iedereen aan boord verzorgt met lekkere hapjes vanaf een rijk gevulde borrelplank. De “Blaauwe Walvisch” is van alle comfort voorzien. In de ruime kajuit kunt u ook heerlijk genieten van een lekkere warme drank bijvoorbeeld en als de kachel binnen brand is het daar heerlijk vertoeven. Ben je graag aan dek of in de kuip dan kun je helpen met de boothandeling. De schipper legt graag uit wat er allemaal bij komt kijken om de lemsteraak van bijna 15 meter te laten zeilen.

Stamppot

Nadat we meer dan 4 uren gezeild hebben gaan we door rivier “de Rakken” terug naar de haven van Woudsend. Daar serveren we een buffet van verschillende heerlijke stamppotten. Hutspot, zuurkool- en spinaziestamppot zijn enkele voorbeelden hiervan. Alles ambachtelijk bereid door de Keurslager in Balk. In de stamppot is eerste klas vlees verwerkt. Ook vegetarische stamppot kunnen wij uitserveren.

Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende catering service aan boord. Voor, tijdens of na de zeiltocht kunnen wij een lunch, proeverij of borrel verzorgen. Door onze vele mogelijkheden die we kunnen aanbieden zijn wij in staat om optimaal aan uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op om de ideale zeildag met de juiste catering en eventuele dieetwensen op elkaar af te stemmen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Hoe ziet het programma eruit?

  • 13.30 Ontvangst aan boord met koffie/ thee
  • 13.45 Uitleg en routebespreking door onze schipper
  • 14.00 Afvaart zeiltocht over de Friese meren
  • 15.00 Optioneel: borrel aan boord
  • 17.00 We zeilen tot 17.00 uur en vanaf dan tot 18.00 uur is er de maaltijd aan boord. (De tijden kunnen we aanpassen wanneer dit voor de groep of vanwege de weersomstandigheden beter is.)

Sfeerimpressie

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
13.30
Tijdsduur:
4,5 uur
Kosten:
79,-
Checklist kleding:
  • Gympen
  • Windjack

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

 asddad