Heerlijke zeildag op Lemsteraak met bedrijfsbezoek aan de Workumer Jachtservice

Sail Events Friesland biedt unieke belevingen op of aan het water met een veelzijdig aanbod van verschillende zeildagen. De Workumer Jachtservice als specialist van de mooiste aken van Friesland en het evenementenbureau Sail Events Friesland werken vanaf dit seizoen samen om u een prachtige zeildag te laten beleven op een uitstekend onderhouden Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch” genaamd. Er worden verschillende arrangementen en evenementen aangeboden die een deel van de dag of uit een gehele zeildag kunnen bestaan. Dit kan op het binnenwater van de Friese meren, het IJsselmeer als ook een zeiltocht met droogvallen op de Waddenzee. Voor grotere groepen bedienen we u ook vanaf meerdere aken met een mooi evenement.

Meer beleving op de Friese wateren
De mogelijkheden zijn er weer volop om elkaar te ontmoeten. Waar kan dat nu beter dan tijdens een prachtige zeilbeleving op het Friese water met een Lemsteraak. Na een langere tijd van thuiswerken dit eventueel met o.a. videogesprekken zijn sociale contacten minder makkelijk geweest. Tijd om de banden weer aan te halen. Vanuit Workum is het bedrijf weer open en gastvrij voor iedere geïnteresseerde in lemsteraken en de watersportbeleving met een Lemsteraak.

Heerlijke zeildag op Lemsteraak, unieke beleving
Sail Events Friesland ziet het iedere keer weer als uitdaging iedere klant een unieke beleving te laten beleven. Vanaf de Workumer Jachtservice kan dit dan ook uitstekend. De combinatie met een bedrijfsbezoek aan het prachtige moderne bedrijf als de Workumer Jachtservice behoord dan ook tot de mogelijkheden. U kunt zien hoe een aak gebouwd wordt hoe het onderhoudsproces verloopt en hoe er met veel vakmanschap omgegaan wordt met de bijna 100 Lemsteraken.

Zeiltocht op maat samenstellen?
Voor de beide bedrijven is het heel belangrijk dat u als afnemer van een speciaal samengesteld arrangement geniet van een unieke vaardag. Dit samen met bijvoorbeeld uw familie, vrienden, klanten of zakelijke relaties. Het ontzorgen van uw vaarplezier loopt als een rode draad door onze dienstverlening. De bedrijfsfilosofie van de Workumer Jachtservice en Sail Events Friesland zijn complementair aan elkaar. We zijn beide service gericht, persoonlijk en betrokken bij alles wat u beweegt ten aanzien van watersport dmv Lemsteraken. De kwaliteit en comfort van deze schepen in een omgeving van water als het merengebied en de zee. Maar ook de mooiste eilanden en de ouwenoude steden van Nederland of zelfs daarbuiten kennen wij. De uitdaging het beste uit deze prachtige schepen te halen is voor beide bedrijven een groot plezier.

Catering aan boord
Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Tijdens of na de zeiltocht kunnen wij een ontbijt, koffietafel, lunch, proeverij of borrel, diner of (Green Egg) BBQ voor u verzorgen. Het bestellen hiervan gaat heel eenvoudig via ons offerteformulier. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Privé kok aan boord
Wilt u echt even uitpakken of heeft u iets speciaals te vieren? Met onze privé kok aan boord verzorgen wij graag een ultieme culinaire beleving voor u en uw gezelschap om nooit te vergeten!

Hoe ziet het programma eruit?

 • 9.30 Ontvangst aan boord met koffie/ thee en oranjekoek (Fries gebak)
 • 9.45 Inschepen en uitleg door onze Friese schipper
 • 10.00 Bedrijfsbezoek Workumer Jachtservice
 • 11.30 Afvaart over de Friese meren en vaarten
 • 11.30 Tijdens de vaart zal het niet ontbreken aan verschillende drankjes. Die kunnen op ieder moment besteld worden.
 • 13.00 We meren af in een dorpje, stadje of aan een eilandje en u kunt genieten van een luxe lunch met Friese streekproducten
 • 13.30 Na lunch gaan we het schip weer in gang zetten met de vele vierkante meters zeil. Ieder die dat wil mag sturen of op een andere manier mag meehelpen met het zeilen van het schip. Dit al naar gelang de mogelijkheden van de wind.
 • 16.00 Optioneel: Borrelen aan boord
 • 16.40 Zo richting het einde van jullie zeildag worden de zeilen opgedoekt en onder het genot van ons ‘aanleggertje’, praten we al zeilend in kuip van de aak nog even na met elkaar over de belevenissen van de dag.
 • 17.00 Terugkomst in de haven
 • 17.15 Afsluiten
 • 17.30 Optioneel: Borrel/Diner/ BBQ

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
9.30
Tijdsduur:
8 uur
Kosten:
169,00
Checklist kleding:
 • Gympen
 • Windjack

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

 asddad