Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijdagavond: Sunset cruise op de Friese meren

1 oktober 2021 van 18:00 tot 21:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Tip

De Sunset cruise is een echte aanrader als begin of afsluiter van een familieweekeind, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding. Combineer de Sunset cruise met een koffietafel of diner op één van Frieslands mooiste (vergader) locaties op of aan het water of in combinatie met een activiteit. Varen jullie liever wat vroeger? Bekijk dan onze ochtend, middagtocht of namiddagtocht.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2021
Tijd:
18:00 tot 21:00
Evenement Categorie:

Vrijdagavond: Sunset cruise op de Friese meren

Na een intensieve (werk)dag lekker uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Dat kan! Want Sail Events Friesland organiseert ieder jaar van mei tot en met september elke vrijdagavond de Sunset cruise op de Friese meren!

Geen avond is gelijk op de “Blaauwe Walvisch”, dat maakt de Sunset cruise iedere keer weer spannend wat de zeiltocht zal gaan brengen. Het seizoen, de wind, de temperatuur, het aantal zonuren en de locatie maken dat iedere keer weer in andere omstandigheden gevaren wordt. Dit maakt de Sunset cruise uniek voor dat moment!

Alles wat er die avond aan boord gebeurt bepaald zeker niet alleen de schipper. Wilt u uitleg over hoe er gezeild wordt met een Lemsteraak, is er de behoefte om zelf actief mee te doen aan de boothandeling, dan kan dat! We maken iedereen die aan boord komt een klein beetje wegwijs in de wereld van het zeilen op een prachtig groot zeiljacht. Sail Events Friesland laat iedereen die het wil ook de vrijheid om te relaxen op het prachtige luxueuze schip de “Blaauwe Walvisch”. Alles wordt bedient door schipper en bemanning zelf. Kortom, helpen en meedoen mag maar hoeft zeker niet.

De kuip van het schip is groot dat maakt dat er makkelijk 12 mensen ruim kunnen zitten en zich comfortabel kunnen bewegen aan boord. Is het juist een wat koudere dag met misschien wat regen, dan kunt u ook even naar binnen gaan. Daar is een ruime salon voor alle mensen aan boord. De stahoogte is meer dan voldoende, namelijk meer dan 2,30 meter hoogte. De kachel kan aan en het is er dan als snel gezellig en behaaglijk. De “Blaauwe Walvisch” is voor een geslaagde avondtocht dus niet afhankelijk van het weer. Er is beschutting, warmte en gezelligheid in het ruime schip.Tijdens het inschepen op de Blaauwe Walvisch, ontvangen wij u met vers gemalen koffie, thee en wat lekkers. Na het welkomstwoord van onze schipper gooien we vanuit de haven van het Friese dorpje Woudsend aan de rivier “de Welle” de trossen los en varen we richting de Friese meren. U zult merken dat de natuur helemaal tot rust komt naarmate de avond valt en wij het water voor ons zelf hebben. In de prachtige natuur van Friesland varen wij langs mooie eilandjes waar veel bijzondere flora en fauna voorkomen en gaan hopelijk een mooie zonsondergang tegemoet. We zijn rond 21.00 uur weer terug in de haven van Woudsend waar u met een tevreden gevoel van boord stapt.

Catering aan boord

Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende catering service welke na afloop middels een betaalverzoek betaald kan worden. Ook hebben wij in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen aan boord, wij denken graag met u mee.

Hoe ziet het programma op 1 oktober 2021 eruit?

  • 18.00 Ontvangst aan boord met koffie en thee
  • 18.10 Inschepen en uitleg door onze schipper
  • 18.15 Afvaart 2,5-uur durende ontbijttocht over de Friese meren
  • 20.45 Terugkomst in de haven
  • 21.00 Afsluiten

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
18.00
Tijdsduur:
3 uren
Kosten:
49,-
Checklist kleding:
  • Schoeisel: Gympen
  • Kleding: Windjack
2021-10-01

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

 asddad