Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Culinaire beleving: Paling arrangement met bezoek aan Fryske fisker Andries van Netten in Gaastmeer

6 april 2024 van 10:00 tot 14:00

€87,50

Gegevens

Datum:
6 april 2024
Tijd:
10:00 tot 14:00
Kosten:
€87,50
Evenement Categorie:

Locatie

Woudsend
Woudsend,+ Google Maps

Culinaire beleving: Paling arrangement met bezoek aan Fryske fisker Andries van Netten in Gaastmeer

Culinaire beleving: Paling arrangement met bezoek aan Fryske fisker Andries van Netten in Gaastmeer

Ben je op zoek naar een gezellig en bijzonder uitje met je vrienden, het gezin of hele de familie in Friesland? Boek dan één van onze culinaire belevingen; het Sail Event Friesland paling arrangement. Varen, genieten, zien, voelen, proeven en ruiken in Gaastmeer! Het pittoreske dorpje Gaastmeer is een klein dorpje met in totaal 215 inwoners. Uniek gelegen in het midden van het Friese Merengebied waar ‘palingboer’ Andries van Netten zijn paling levert aan restaurants en zijn paling aan huis verkoopt.

Paling arrangement iedere zaterdag van april t/m september

Sail Events Friesland brengt iedere zaterdag een bezoek aan palingvisser Andries van Netten in Gaastmeer. Andries zette zijn eerste fuik toen hij zes jaar was. Dat hij visser zou worden, stond voor hem op jonge leeftijd al vast. Andries van Netten komt uit een oude vissersfamilie. Hij viste jaren samen met zijn vader. Toen die 65 werd, nam Andries het bedrijf helemaal van hem over. Alle producten zijn vers en worden gevangen in de meren rondom Gaastmeer. Na het vangen wordt de paling op ambachtelijke wijze gerookt. Andries vertelt je graag met veel enthousiasme over hoe de palingvangst en het palingroken in zijn werk gaat. En natuurlijk is er de mogelijkheid om de vers gerookte paling te proeven en te kopen.

Sail Events Friesland biedt tijdens de vaartocht een uitstekende catering service aan boord

 We varen alleen bij omstandigheden die aantrekkelijk zijn voor de gasten aan boord. Indien nodig zoeken we samen naar een juiste oplossing voor een vaartocht met fijne omstandigheden. Sail Events Friesland biedt tijdens de vaartocht een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Voor, tijdens of na de rondvaart kunnen wij een ontbijt, koffietafel, lunch, proeverij, borrel of diner verzorgen. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Hoe ziet het programma op 6 april 2024 eruit?

 • 10.00 Ontvangst in de haven van Woudsend met koffie/ thee en wat lekkers.
 • 10.15 Na het welkomstwoord en routebespreking door schipper Cyrus gooien we in het dorpje Woudsend de trossen los en varen we de over Friese vaarten en meren richting Gaastmeer. Tijdens de vaartocht zal het niet ontbreken aan verschillende drankjes. Die kunnen op ieder moment besteld worden.
 • 11.15 Halverwege de vaartocht meren we in de haven van Gaastmeer aan waar we aan de kade midden in het dorp worden ontvangen door ‘Fryske fisker’ Andries van Netten.
 • 11.30 Andries vertelt met veel enthousiasme over hoe de palingvangst en het palingroken in zijn werk gaat. En natuurlijk is er de mogelijkheid om de vers gerookte paling te proeven en te kopen.
 • 12.30 Na het bezoek aan Andries van Netten stappen we weer aan boord en varen we onder het genot van een broodje paling en een koud drankje over het Heegermeer, de Fluessen en door de Rakken richting Woudsend.
 • 13.30 Terugkomst in de haven van Woudsend, onder het genot van ons ‘aanleggertje’, praten aan boord nog even na over de belevenissen van de dag.
 • 13.45 Afsluiten
 • Optioneel: Borrelen aan boord

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
10.00
Tijdsduur:
4 uren
Kosten:
€ 87,50
Checklist kleding:
 • Schoeisel: Gympen
 • Kleding: Windjack
 • Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten
2024-04-06

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

Offerte aanvraag: Suppen

Let op: De voorkeursdatum is nog niet definitief en is afhankelijk van onze agenda

Bij beschikbaarheid is de inschrijving definitief

 asddad

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw