Evenementen

Evenementen Friesland

Sail Events Friesland organiseert allerlei evenementen voor, tijdens en na het watersportseizoen. Denk aan proeverijen, varen met muziek, zonsopkomst of zonsondergang met sfeerlicht, visserijdagen met aan boord activiteiten, Skûtsjesilen, cursus omgaan met een platbodem, zeil trim optimaliseren of een cursus onderhoud van een schip door een vakbekwaam jachtschilder. Houd onze pagina in de gaten om op te hoogte te blijven van nieuwe evenementen.

Evenement: suppen en zeilen Friesland

Tijdens ons evenement Sup & Sail kun je genieten van een dag suppen en zeilen in Friesland. We beginnen met suppen in Woudsend. We peddelen door de mooie vaarten aan de Elfstedenroutetocht rondom het pittoreske dorp Woudsend. Daarna stappen we over op onze Lemsteraak de Blaauwe Walvisch en gaan we gezellig zeilen op de meren in Friesland.

Evenement: rondvaart Friese meren

Een terugkerend evenement op de donderdagavond is de rondvaart op de Friese meren, ook wel de sunset cruise genoemd. Tijdens deze zeiltocht op onze Lemsteraak kun je genieten van de prachtige avondglorie over de Friese meren. Zeil zelf actief mee, of ga achterover zitten en geniet van de expertise van de bemanningsleden tijdens deze rondvaart op de Friese meren.

Meedoen aan wedstrijden

Wist je dat Sail Events Friesland deelneemt aan de verschillende wedstrijden van de VA-klasse voor Lemsteraken? Dit doen we uiteraard op onze eigen geliefde Lemsteraak. Het schip is uitgerust als wedstrijdschip en staat ook ingeschreven in het stamboek van de Stichting Stamboek Rond- en Platbodemschepen (SSRP). Je kan via een persoonlijk te boeken ticket zelf deelnemen als bemanningslid tijdens deze wedstrijden. Ervaar aan boord hoe een wedstrijd met deze imposante schepen plaatsvindt. Van dichterbij kun je het niet meemaken! Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Hoe klanten ons beleven

Beoordelingen van onze gasten zijn belangrijk voor ons. We zijn dan ook trots op onze prestaties. Vanaf de start van Sail Events Friesland vragen we aan al onze gasten om een beoordeling en reactie achter te laten. Deze worden onbewerkt op de site geplaatst. 

Beste Patricia en Cyrus. Bedankt voor een geweldige dag. We voelden ons vanaf de ontvangst welkom op de boot. Alle uitleg en actief mee kunnen zeilen maakten het extra leuk. Eten, drinken, foto’s, het was allemaal goed verzorgd. Alles bij elkaar gewoon een super en ontspannende zeiltocht! Precies wat we voor ogen hadden. Een volgende keer weten we jullie weer te vinden!

Marc Brentjens

Wat hebben wij genoten van de prachtige Lemsteraak “De Blaauwe Walvisch”, een goed onderhouden schip. Ons gezelschap is gastvrij ontvangen door Cyrus en Patricia en de catering aan boord was geweldig. We hebben een hele mooie tocht gemaakt over het Heegermeer met goed weer 😊 Wij kunnen het een ieder aanraden om hier een boottocht te boeken.

Gemeente Súdwest-Fryslân

Wat een prachtige zeildag hebben wij gehad! Alles klopte. Op de prachtige 'Blaauwe Walvisch' hadden we met collega's een heel ontspannen en gezellige dag. Met Cyrus als schipper, die boeiend kon vertellen over het schip en altijd bereid was om vragen te beantwoorden, en dan ook nog het roer durfde over te dragen aan collega's van onze GGD! En met Patricia als gastvrouw die de hartelijkheid zelve is en die ons onvermoeibaar voorzag van drankjes en overheerlijke hapjes. En die tussendoor ook nog foto's maakte en bijsprong op de momenten dat Cyrus dat vroeg. Cyrus en Patricia, jullie zijn toppers, veel dank voor deze onvergetelijke dag! Hartelijke groet, Wenda Bos

GGD Gooi en Vechtstreek

Wat hebben jullie ons een onvergetelijke dag bezorgd. Het weer was perfect en jullie gastvrijheid was hartverwarmend. Al bij al, zeker voor herhaling vatbaar!

Familie de Bruyne

Wat hebben wij een onvergetelijke middag gehad tijdens de zeiltocht met Sail Events Friesland. Cyrus & Patricia hebben echt voor een middag volop beleving gezorgd waarin we actief konden zeilen en werden verzorgd met heerlijk eten! Een dag om niet snel te vergeten en waar we het als collega’s nog vaak onderling met elkaar over hebben. Nogmaals heel erg bedankt.

Quoratio Groep

Een mix van sportief en ontspanning op het water met familie (met kinderen) Sup & Sail (mei 2021) Een bijzonder mooie dag om op terug te kijken vanuit hartje Woudsend, met veel aandacht voor detail en wensen. Na een ontvangst met koffie/thee aan de waterkade, zijn we eerst gaan suppen onder begeleiding van een gediplomeerd sup-instructeur. Daarna volgde een bijzonder heerlijke lunch aan boord van het zeiljacht. Vervolgens zijn we onze zeiltocht gestart waarbij de ervaren schipper veel kon vertellen over het schip en de omgeving. Eenmaal op het meer mocht er meegeholpen worden bij het zeilen en er was onderweg ruimte voor een frisse duik vanaf het dek. Hapjes en drankjes werden verzorgt en tussendoor werden foto's gemaakt die we na deze dag via de mail ontvingen. Wij zullen zeker overwegen om terug te komen!

Hanna Stegeman