Over de
Blaauwe Walvisch

Lemsteraak de ‘Blaauwe Walvisch’

Lemsteraak de ‘Blaauwe Walvisch’ heeft een uitgebreide kombuis (keuken) met driepits gasstel, een oven, veel koelingscapaciteit. Daarnaast is er een kachel aan boord, tv, beamer, elektrisch toilet, douche, wastafel, veel kastruimte, ruime salon, drie hutten met in totaal zeven kooien (bedden). Overal is er ruim stahoogte benedendeks, zelfs tot in het vooronder (helemaal voorin het schip bij de voorste hut). Het oogt allemaal licht en fris met alles een klassiek modern tintje. Kortom een heel speciaal varend huis op het water. Wij begroeten graag iedereen die bij ons aan boord wil komen om een prachtige ervaring rijker te worden!

Bekijk de buitenkant

De opbouw van de Lemsteraak is verlaagd uitgevoerd. Dit is mede gedaan omdat het een getekend schip is van de geprezen ontwerper “André Hoek”. Deze Lemsteraak van “Hoek” is een snel wedstrijdschip. Met verlengde mast en sets wedstrijdzeilen. Hydraulische lieren en zwaarden maken het voor de gasten en schipper niet al te zwaar werk. De lieren en het kompas maar ook andere delen zoals de zwaarden en details aan dek zijn gemaakt van brons en messing. Dit brons en messing zullen we gaan polijsten zodat dit het schip uniek zal maken door de prachtige glans en kleur. Niet veel schepen varen er op deze manier bij.

Bekijk de binnenkant

De Lemsteraak heeft een uitgebreide kombuis (keuken) met driepits gasstel, een oven, veel koelingscapaciteit. Daarnaast heeft de Blaauwe Walvisch een kachel aan boord, tv, beamer, elektrisch toilet, douche, wastafel, veel kastruimte, ruime salon, drie hutten met in totaal zeven kooien (bedden). Overal is er ruim stahoogte benedendeks, zelfs tot in het vooronder (helemaal voorin het schip bij de voorste hut). Het oogt allemaal licht en fris met alles een klassiek modern tintje. Kortom een heel speciaal varend huis op het water. Wij begroeten graag iedereen die bij ons aan boord wil komen om een prachtige ervaring rijker te worden!

Onze bemanningsleden

Maak kennis met onze bemanningsleden! Sail Events Friesland bestaat uit een klein team met enthousiaste zeilers die passie hebben voor zeilen op onder andere Lemsteraken en Skûtsjes.

Schipper

Cyrus Kruis

Bootsman

Hilbert Jan Kroon

Gastvrouw

Patricia Spoelstra

Bootsman

Rainer Kuhtz

Gastvrouw

Andrea Kuhtz

Privé kok aan boord

Privé kok aan boord

Syb Zijlstra

Zelf ook een unieke beleving meemaken?

Dat kan! Voor zowel zakelijk als particulier bieden wij verschillende arrangementen en evenementen aan.

  • Kies beleving:

Boottocht Friese meren met ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Stap aan boord op Lemsteraak de Blaauwe Walvisch tijdens de boottocht op de Friese meren en ervaar de stilte in de ochtendzon.

Vanaf €97,- p.p.

Heerlijke zeildag op de Lemsteraak met bedrijfsbezoek aan Workumer Jachtservice

Heb je ook zo’n zin om eropuit te gaan met je collega’s of zakenpartners? Beleef dan nu een heerlijke zeildag met een bedrijfsbezoek aan de Workumer Jachtservice.

Vanaf €169,00 p.p.

Rondvaart met schipper

Heeft u iets te vieren met collega’s, zakenrelaties, familie en/of vrienden? Of wilt u er in het voorjaar, zomer of najaar op uit in Friesland?

Vanaf €31,25 (v.a.) p.p.

SUP board huren

Suppen bij Sail Events Friesland is  dé leukste manier om het pittoreske dorp Woudsend en de Friese meren van Zuid West Friesland vanaf het water te ontdekken. 

Vanaf €17,50 p.p.

After Business zeilen

De werkdag zit erop. Na een intensieve werkdag uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Onder het genot van een hapje en drankje is zeilen op onze Lemsteraak de “Blaauwe walvisch” een goede manier om de werkstress even te ontvluchten.

Vanaf €85,- p.p.

Avond Rondvaart Woudsend met schipper

Kom gezellig borrelen tijdens de avond rondvaart Woudsend met schipper over de Friese meren en langs unieke steden en pittoreske dorpen in Zuidwest-Friesland aan boord van onze Zweedse klassieke Snipa Tärnan!

Vanaf €35,- p.p.

Heerlijk dagje zeilen op de Lemsteraak

Wil je een unieke familiedag of werkdag beleven op de prachtige Friese meren? Ga dan met Sail Events Friesland een heerlijk dagje zeilen op Lemsteraak de Blaauwe Walvisch!

Vanaf €169,00 p.p.

Een onvergetelijke relatiedag met je zakenrelaties

Nodig je zakenrelaties uit voor een verrassende en onvergetelijke relatiedag bij Sail Events Friesland! Wij bieden op onze Lemsteraak een bijzondere ervaring die tot in de puntjes verzorgd is.

Vanaf €169,- p.p.

Familie uitje: heerlijke zeildag op de Lemsteraak

Ben je op zoek naar een leuk familie uitje in Friesland om te doen met jouw gezin of familie? Ga lekker de Friese wateren op met Sail Events Friesland en ontdek onze prachtige Lemsteraak!

Vanaf €85,00 p.p.

Onvergetelijk bedrijfsuitje in Friesland

Op zoek naar een onvergetelijk bedrijfsuitje in Friesland? Ga met je team het water op! Ervaar vrijheid, de zon op je gezicht, de wind door je haren en het betoverende uitzicht.

Vanaf €85,00 p.p.

Hoe klanten ons beleven

Beoordelingen van onze gasten zijn belangrijk voor ons. We zijn dan ook trots op onze prestaties. Vanaf de start van Sail Events Friesland vragen we aan al onze gasten om een beoordeling en reactie achter te laten. Deze worden onbewerkt op de site geplaatst. 

Wat een geweldige cruise! We voelden ons op ons gemak en ontspannen vanaf het moment dat we aan boord gingen. We hebben echt genoten van het zeilen, het Stand Up Paddling en het lekkere eten en drinken. We hadden ook geluk met het weer - het had niet beter kunnen zijn. Cyrus en Patricia dachten aan alles en zorgden ervoor dat we een geweldige tijd hadden. Een echte aanrader!

RWE

Wij hebben een hele gave zeiltocht mogen beleven met de prachtige Lemsteraak De Blaauwe Walvisch! Helaas regende het, desondanks was het erg leuk, mede door het enthousiasme van de schipper en de gastvrouw! Het is toegestaan om zelf mee te helpen, dat maakt het een toffe activiteit. Ook de catering was echt goed verzorgd, het ontbrak ons aan niets!

Familie Dekker

Super gastvrij! Erg vriendelijk, flexibel en prima supplanken. Prachtige omgeving om lekker op het water te zijn!

Karin Smith

Beste Patricia en Cyrus. Bedankt voor een geweldige dag. We voelden ons vanaf de ontvangst welkom op de boot. Alle uitleg en actief mee kunnen zeilen maakten het extra leuk. Eten, drinken, foto’s, het was allemaal goed verzorgd. Alles bij elkaar gewoon een super en ontspannende zeiltocht! Precies wat we voor ogen hadden. Een volgende keer weten we jullie weer te vinden!

Marc Brentjens

Wat hebben wij genoten van de prachtige Lemsteraak “De Blaauwe Walvisch”, een goed onderhouden schip. Ons gezelschap is gastvrij ontvangen door Cyrus en Patricia en de catering aan boord was geweldig. We hebben een hele mooie tocht gemaakt over het Heegermeer met goed weer 😊 Wij kunnen het een ieder aanraden om hier een boottocht te boeken.

Gemeente Súdwest-Fryslân

Wat een prachtige zeildag hebben wij gehad! Alles klopte. Op de prachtige 'Blaauwe Walvisch' hadden we met collega's een heel ontspannen en gezellige dag. Met Cyrus als schipper, die boeiend kon vertellen over het schip en altijd bereid was om vragen te beantwoorden, en dan ook nog het roer durfde over te dragen aan collega's van onze GGD! En met Patricia als gastvrouw die de hartelijkheid zelve is en die ons onvermoeibaar voorzag van drankjes en overheerlijke hapjes. En die tussendoor ook nog foto's maakte en bijsprong op de momenten dat Cyrus dat vroeg. Cyrus en Patricia, jullie zijn toppers, veel dank voor deze onvergetelijke dag!Hartelijke groet, Wenda Bos

GGD Gooi en Vechtstreek

De Blaauwe Walvisch

Met trots presenteren wij onze nieuwe website en bedrijfsfolder!

Op de nieuwe website en in onze nieuwe bedrijfsfolder folder hebben we gezorgd voor een frisse uitstraling met een nieuw design die goed aansluit bij onze identiteit. Anno 2022 is deze ook geheel ‘responsive’ gemaakt en geoptimaliseerd voor gebruik op desktop, tablet en mobiel. 

Huur jouw supboard bij Sail Events Friesland!

Er is geen betere plek om de watersport te beoefenen dan in Friesland! Daarom biedt Sail Events Friesland naast het zeilen op onze lemsteraak ook suppen aan. Suppen is momenteel de snelst groeiende watersport van dit moment!
sail_events_friesland_januari_2022

Goede voornemens

Onze goede voornemens? Meer beleving op en rond de Friese wateren!
sail_events_friesland_fijne_feestdagen_2021

Fijne feestdagen!

Ook in 2022 heten wij u van harte welkom aan boord van Lemsteraak de ‘Blaauwe Walvisch’ voor 'Meer' beleving van Friesland op het water!
169_355CA190-74CD-48B3-A34E-719ACF4BEE7F

Onderhoud schip

Afgelopen winter hebben we tot de prachtige aankoop kunnen komen van de "Blaauwe Walvisch".
Lemsteraak_de_Blaauwe_Walvisch

Sail Events Friesland hijst de zeilen!

Sail Events Friesland hijst de zeilen! Langzaam maar zeker herstart de watersport en kunnen wij onze zeiltochten aanbieden.