Over de
Blaauwe Walvisch

Over de ‘Blaauwe Walvisch’

Het schip heeft een uitgebreide kombuis (keuken) met driepits gasstel, een oven, veel koelingscapaciteit. Daarnaast is er een kachel aan boord, tv, beamer, elektrisch toilet, douche, wastafel, veel kastruimte, ruime salon, drie hutten met in totaal zeven kooien (bedden). Overal is er ruim stahoogte benedendeks, zelfs tot in het vooronder (helemaal voorin het schip bij de voorste hut). Het oogt allemaal licht en fris met alles een klassiek modern tintje. Kortom een heel speciaal varend huis op het water. Wij begroeten graag iedereen die bij ons aan boord wil komen om een prachtige ervaring rijker te worden!

Bekijk de buitenkant

De opbouw van het schip is verlaagd uitgevoerd. Dit is mede gedaan omdat het een getekend schip is van de geprezen ontwerper “André Hoek”. Deze Lemsteraak van “Hoek” is een snel wedstrijdschip. Met verlengde mast en sets wedstrijdzeilen. Hydraulische lieren en zwaarden maken het voor de gasten en schipper niet al te zwaar werk. De lieren en het kompas maar ook andere delen zoals de zwaarden en details aan dek zijn gemaakt van brons en messing. Dit brons en messing zullen we gaan polijsten zodat dit het schip uniek zal maken door de prachtige glans en kleur. Niet veel schepen varen er op deze manier bij.

Bekijk de binnenkant

Het schip heeft een uitgebreide kombuis (keuken) met driepits gasstel, een oven, veel koelingscapaciteit. Daarnaast heeft de Blaauwe Walvisch een kachel aan boord, tv, beamer, elektrisch toilet, douche, wastafel, veel kastruimte, ruime salon, drie hutten met in totaal zeven kooien (bedden). Overal is er ruim stahoogte benedendeks, zelfs tot in het vooronder (helemaal voorin het schip bij de voorste hut). Het oogt allemaal licht en fris met alles een klassiek modern tintje. Kortom een heel speciaal varend huis op het water. Wij begroeten graag iedereen die bij ons aan boord wil komen om een prachtige ervaring rijker te worden!

Onze bemanningsleden

Maak kennis met onze bemanningsleden. Sail Events Friesland bestaat uit klein een team enthousiaste zeilers met passie voor zeilen op o.a. een Lemsteraak.

Schipper

Cyrus Kruis

Bootsman

Hilbert Jan Kroon

Gastvrouw

Patricia Spoelstra

Bootsman

Rainer Kuhtz

Gastvrouw

Andrea Kuhtz

Zelf ook een unieke beleving meemaken?

Dat kan! Voor zowel zakelijk als particulier bieden wij verschillende arrangementen en evenementen aan.

  • Kies beleving:

Heerlijke zeildag op Lemsteraak

Een heerlijke zeildag op een Lemsteraak beleven op de Friese meren. De garantie voor een optimale beleving van Friesland op het water. Geen dag is gelijk op de “Blaauwe Walvisch”, dat maakt het iedere keer weer spannend wat de dag zal gaan brengen.

Vanaf €169,00 p.p.

Nodig uw (potentiele) zakenrelatie(s) eens uit voor onvergetelijke relatiedag!

Als organisatie wilt u een goede relatie met (potentiele) klanten. Relatiebeheer is essentieel wanneer u een duurzame relatie wilt opbouwen. Nodig uw (potentiële) zakenrelatie(s) eens uit voor een verrassende en onvergetelijke relatiedag bij Sail Events Friesland. Wij bieden op onze Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch” die van alle comfort is voorzien een bijzondere ervaring waarbij alles tot in de puntjes verzorgd is.

Vanaf €169,- p.p.

Familie uitje

Wil je een dagje weg met familie of vrienden? Boek dan een heerlijke zeildag bij Sail Events Friesland! Wij zijn een veelzijdige aanbieder op het gebied van zeilen op een lemsteraak en een uitgebreide variatie in eten en drinken. Voor elk gezelschap – van jong tot oud en van actief tot minder mobiel – kunnen wij een passend programma aanbieden en op maat samenstellen.

Vanaf €85,00 p.p.

Onvergetelijk bedrijfsuitje in Friesland

Op zoek naar een onvergetelijk bedrijfsuitje in Friesland? Ontdek Friesland en ga met de hele groep het water op! Op de lemsteraak de “Blaauwe Walvisch” van Sail Events Friesland geniet je vorstelijk op het water samen met je team van een ultiem gevoel van vrijheid, de zon op je gezicht, de wind door je haren en het betoverende uitzicht.

Vanaf €85,00 p.p.

Meer genieten van de zonsondergang

De avondtocht op de Lemsteraak van Sail Events Friesland is een prachtige watersportervaring. Met een heerlijk koud drankje in de hand, de zon op je gezicht, de wind door je haren en het betoverende uitzicht kun je genieten van de ondergaande zon en het fantastische uitzicht op de Friese meren.

Vanaf €63,75 p.p.

Vorstelijk zeilen en vergaderen

Met uw bedrijf zijn er vele mogelijkheden gebruik te maken van de unieke eigenschappen van onze Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch.” Het schip is zeer comfortabel om met een groep tot 13 personen allerlei zakelijke activiteiten te combineren met het waterrijke Friesland.

Vanaf €169,- p.p.

Meer genieten van de zonsopkomst

De ochtenden op de Friese meren zijn betoverend mooi. Onder het genot van kopje vers gemalen koffie, het geluid van de vroege vogels, de nevel over de Friese meren of een adembenemende zonsopkomst op onze luxueuze Lemsteraak de ‘Blaauwe Walvisch’ maakt de ochtendtocht de ideale start van uw dag!

Vanaf €85,00 p.p.

SUP & Sail

Wij bieden een unieke combinatie aan van suppen en zeilen op de Friese meren.   Het is  dé leukste manier om het pittoreske dorp Woudsend en de Friese meren van Zuid West Friesland te ontdekken. 

Vanaf €97,00 p.p.

Zeilen en vergaderen op de Friese Meren

Prikkel je zintuigen en beleef het beste van Friesland! Vorstelijk zeilen op een lemsteraak en vergaderen in Fryslân op een bijzondere duurzame vergaderlocatie op of aan het water.

Vanaf €169,00 p.p.

Time to relax tijdens de namiddagtocht!

Na een dag werken ontspannen, heerlijk genieten en vertoeven op de Friese meren, time to relax! Stap aan boord voor een actieve of juist ontspannen zeiltocht in de namiddag.

Vanaf €63,75 p.p.

Hoe klanten ons beleven

Beoordelingen van onze gasten zijn belangrijk voor ons. We zijn dan ook trots op onze prestaties. Vanaf de start van Sail Events Friesland vragen we aan al onze gasten om een beoordeling en reactie achter te laten. Deze worden onbewerkt op de site geplaatst. 

Een mix van sportief en ontspanning op het water met familie (met kinderen) Sup & Sail (mei 2021) Een bijzonder mooie dag om op terug te kijken vanuit hartje Woudsend, met veel aandacht voor detail en wensen. Na een ontvangst met koffie/thee aan de waterkade, zijn we eerst gaan suppen onder begeleiding van een gediplomeerd sup-instructeur. Daarna volgde een bijzonder heerlijke lunch aan boord van het zeiljacht. Vervolgens zijn we onze zeiltocht gestart waarbij de ervaren schipper veel kon vertellen over het schip en de omgeving. Eenmaal op het meer mocht er meegeholpen worden bij het zeilen en er was onderweg ruimte voor een frisse duik vanaf het dek. Hapjes en drankjes werden verzorgt en tussendoor werden foto's gemaakt die we na deze dag via de mail ontvingen. Wij zullen zeker overwegen om terug te komen!

Hanna Stegeman

Wat hebben wij een ontzettend mooie dag gehad! Schipper Cyrus en zijn vrouw Patricia doen er alles aan om de dag helemaal naar wens in te richten. Kennis van zaken maar ook super gezellig. Daarnaast was ook de catering aan boord tot in de puntjes geregeld. Een echte aanrader dus!

Dorhout Advocaten

Wat een leuke middag hebben wij gehad. Eens een keer iets anders dan op kantoor zitten met de collega’s. Voor ons, onervaren zeilers, was dit een prachtige relaxte middag. De schipper gaf enthousiast uitleg over het zeilen en de gastvrouw bracht ons lekkere hapjes en drankjes aan boord. Iedereen voorzien van een kleurtje werden we ’s avonds voor de deur van het restaurant ‘Omke Jan’ in Woudsend afgezet. Nogmaals bedankt voor de leuke middag.

De Jager Financieel BV te Harlingen

Wij hebben in September een tocht met Sail Events Friesland gemaakt met onze redelijk grote familie en zouden het iedereen aan kunnen raden. Er wordt slim meegedacht over de planning van het dagje uit. Er zijn veel handige opties beschikbaar qua ervaring aan boord. De bemanning weten wat ze doen en de natuur waar doorheen wordt gevaren is prachtig. De kajuit is ruim genoeg om bij een incidenteel buitje droog te blijven en comfortabel ingericht. We hopen snel weer aan boord te zijn.

Familie Laarakkers

Met veel genoegen denken we terug aan de prachtige zeiltocht afgelopen zaterdag. De gastvrijheid was groot, de verzorging uitstekend en met genoegen hebben we jullie liefde voor het schip mee beleefd. En last but not least, zeer bedankt voor de foto reportage. Prachtig verzorgd gedaan. Dat geeft ons nog een mooie herinnering voor later. We zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.

Ben Hiddinga

Super gave Sunset cruise gehad, zeer gast vrij ontvangen en prima uitleg aan boord. Tijdens de cruise heerlijk genoten van een drankje en een hapje en gezwommen in het meer. Echt een aanrader, gaan het zeker nog een keer herhalen!

Guus Olde Klieverik

sail_events_friesland_januari_2022

Goede voornemens

Onze goede voornemens? Meer beleving op en rond de Friese wateren!
sail_events_friesland_fijne_feestdagen_2021

Fijne feestdagen!

Ook in 2022 heten wij u van harte welkom aan boord van Lemsteraak de ‘Blaauwe Walvisch’ voor 'Meer' beleving van Friesland op het water!
169_355CA190-74CD-48B3-A34E-719ACF4BEE7F

Onderhoud schip

Afgelopen winter hebben we tot de prachtige aankoop kunnen komen van de "Blaauwe Walvisch".
ThomasVaer Fotografie-Sail Events Friesland-Sunset Cruise-20200807-0047

Sail Events Friesland hijst de zeilen!

Sail Events Friesland hijst de zeilen! Langzaam maar zeker herstart de watersport en kunnen wij onze zeiltochten aanbieden.
Hylper Hurdsilery

Lemsteraak gezocht!

Na de zomer van 2019 zijn we gestart met het zoeken naar een Lemsteraak. Dit met de insteek te starten met Sail Events Friesland.