Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Sunset cruise op de Friese meren

3 mei 2024 van 18:00 tot 21:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)
€49,

Rondvaart Friese meren is een unieke ervaring

De rondvaart op de Friese meren tijdens de zonsondergang is een prachtige ervaring. Geen avond is gelijk op Lemsteraak de Blaauwe Walvisch. Dat maakt het altijd weer spannend wat de zeiltocht zal gaan brengen. Het seizoen, de wind, de temperatuur, het aantal zonuren en de locatie maken dat iedere keer weer in andere omstandigheden gevaren wordt. Dit maakt de sunset cruise uniek!

Ontspan of doe actief mee

Niet alleen de schipper bepaalt wat er aan boord van de rondvaart op de Friese meren gebeurt. Wil je uitleg over hoe er gezeild wordt met een Lemsteraak? Of heb je behoefte om zelf actief te helpen en mee te doen? Dan kan dat! We maken iedereen die aan boord komt een beetje wegwijs in de wereld van het zeilen op een prachtig en groot zeiljacht. Sail Events Friesland laat iedereen die het wil ook vrij om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang. Alles wordt bediend door de schipper en de bemanning zelf. Kortom, helpen en meedoen mag, maar hoeft zeker niet.

Voldoende plek op het schip

De kuip van Lemsteraak de Blaauwe Walvisch is groot. Dat maakt dat er makkelijk 13 mensen ruim kunnen zitten en zich comfortabel kunnen bewegen aan boord. Ook als het koud of regenachtig is tijdens de rondvaart op de Friese meren, kun je even naar binnen gaan. Er is een ruime salon voor alle mensen aan boord. De stahoogte is ruim voldoende, namelijk meer dan 2,30 meter hoog. De kachel kan aan en het is er dan gezellig en behaaglijk. Ons schip is voor een geslaagde avondtocht dus niet afhankelijk van het weer.

Hoe de rondvaart Friese meren eruitziet

Tijdens het inschepen op de Blaauwe Walvisch ontvangen wij jullie met vers gemalen koffie, thee en wat lekkers. Na het welkomstwoord van onze schipper gooien we vanuit de haven van het Friese dorpje Woudsend de trossen los. Vervolgens gaat de rondvaart naar de Friese meren. Je zal merken dat de natuur helemaal tot rust komt naarmate de avond valt en wij het water voor onszelf hebben. In de prachtige natuur van Friesland varen wij langs mooie eilandjes waar veel bijzondere flora en fauna voorkomen. We gaan een mooie zonsondergang tegemoet! We zijn rond 21.00 uur weer terug in de haven van Woudsend waar u met een tevreden gevoel van boord stapt.

Catering aan boord

Sail Events Friesland heeft tijdens de rondvaart op de Friese meren een uitstekende catering service. Ook hebben wij in samenwerking met lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden over catering en eventuele dieetwensen aan boord. Wij denken graag met je mee. Na afloop van de rondvaart op de Friese meren kan de catering door een betaalverzoek betaald worden.

Tickets

Je kunt hieronder boeken via een persoonlijk ticket. Je bent dan verzekerd van een prachtige avond en bijzondere ervaring! Kosten zijn €49,- per persoon. Reserveren is aan te raden, maar als er nog plaatsen beschikbaar zijn, dan is het ook mogelijk tickets op de avond zelf bij de schipper aan boord te verkrijgen.

Tip

De sunset cruise is een echte aanrader als begin of afsluiter van een familieweekeind, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding. Combineer de Sunset cruise met een koffietafel of diner op één van Frieslands mooiste (vergader) locaties op of aan het water of in combinatie met een activiteit. Varen jullie liever wat vroeger? Bekijk dan onze ochtend, middagtocht of namiddagtocht.

Twijfel je of heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder! Bel met: 0623284719 of mail naar: info@saileventsfriesland.nl.

Gegevens

Datum:
3 mei 2024
Tijd:
18:00 tot 21:00
Serie:
Kosten:
€49,
Evenement Categorie:

Locatie

Woudsend
Woudsend,+ Google Maps

Sunset cruise op de Friese meren

Sunset cruise op de Friese meren is een unieke ervaring

Na een intensieve (werk)dag lekker uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Dat kan! Sail Events Friesland organiseert ieder jaar van mei tot en met september elke vrijdagavond de Sunset cruise op de Friese meren!

Zeilen en varen op de Lemsteraak van Sail Events Friesland is een prachtige watersportervaring. Geen avond is gelijk op de “Blaauwe Walvisch”, dat maakt de Sunset cruise iedere keer weer spannend wat de zeiltocht zal gaan brengen. Het seizoen, de wind, de temperatuur, het aantal zonuren en de locatie maken dat iedere keer weer in andere omstandigheden gevaren wordt. Dit maakt de Sunset cruise uniek voor dat moment!

Alles wat er die avond aan boord gebeurt bepaald zeker niet alleen de schipper. Wilt u uitleg over hoe er gezeild wordt met een Lemsteraak, is er de behoefte om zelf actief mee te doen aan de boothandeling, dan kan dat! We maken iedereen die aan boord komt een klein beetje wegwijs in de wereld van het zeilen op een prachtig groot zeiljacht. Sail Events Friesland laat iedereen die het wil ook de vrijheid om te relaxen op het prachtige luxueuze schip de “Blaauwe Walvisch”. Alles wordt bediend door de schipper en de bemanning zelf. Kortom, helpen en meedoen mag maar hoeft zeker niet.

Voldoende plek op het schip

De kuip van het schip is groot, dat maakt dat er makkelijk 13 mensen ruim kunnen zitten en zich comfortabel kunnen bewegen aan boord. Is het juist een wat koudere dag met misschien wat regen, dan kunt u ook even naar binnen gaan. Daar is een ruime salon voor alle mensen aan boord. De stahoogte is meer dan voldoende, namelijk meer dan 2,30 meter hoogte. De kachel kan aan en het is er dan als snel gezellig en behaaglijk. De “Blaauwe Walvisch” is voor een geslaagde avondtocht dus niet afhankelijk van het weer. Er is beschutting, warmte en gezelligheid in het ruime schip.

Programma Sunset cruise

Tijdens het inschepen op de Blaauwe Walvisch, ontvangen wij u met vers gemalen koffie, thee en wat lekkers. Na het welkomstwoord van onze schipper gooien we vanuit de haven van het Friese dorpje Woudsend aan de rivier “de Welle” de trossen los en varen we richting de Friese meren. U zult merken dat de natuur helemaal tot rust komt naarmate de avond valt en wij het water voor ons zelf hebben. In de prachtige natuur van Friesland varen wij langs mooie eilandjes waar veel bijzondere flora en fauna voorkomen en gaan hopelijk een mooie zonsondergang tegemoet. We zijn rond 21.00 uur weer terug in de haven van Woudsend waar u met een tevreden gevoel van boord stapt.

Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende cateringservice aan boord

Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende cateringservice welke na afloop middels een betaalverzoek betaald kan worden. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Voor, tijdens of na de zeiltocht kunnen wij een proeverij of borrel verzorgen. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Tip

De Sunset cruise is een echte aanrader als begin of afsluiter van een familieweekeind, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding. Combineer de Sunset cruise met een koffietafel of diner op één van Frieslands mooiste (vergader) locaties op of aan het water of in combinatie met een activiteit. Varen jullie liever wat langer of vroeger op de dag varen en zeilen? Bekijk dan onze ochtend-, middag-, namiddag- of dagtocht.

Twijfelt u of heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder! Bel met: 0623284719 of mail naar: info@saileventsfriesland.nl

Hoe ziet het programma op 3 mei 2024 eruit?

 • 18.00 Ontvangst aan boord in de haven van Woudsend met koffie/ thee en wat lekkers
 • 18.15 Na het welkomstwoord en routebespreking door schipper Cyrus gooien we in het dorpje Woudsend de trossen los en varen we richting de Friese vaarten en meren. Jullie als gasten kunnen indien er behoefte aan is meehelpen met de boothandeling. Ook zelf het schip sturen behoort tot de mogelijkheden! Overigens is de exacte route afhankelijk van de wind en we bespreken dit tijdens het zeilen met elkaar. Het is namelijk “jullie zeilvaart”. Tijdens de zeiltocht zal het niet ontbreken aan verschillende drankjes en hapjes. Die kunnen op ieder moment besteld worden.
 • 20.45 Zo richting het einde van de avond varen we naar de haven van Woudsend. Onder het genot van ons aanleggertje praten we in kuip van de aak nog even na over de belevenissen van de zeiltocht.
 • 21.00 Afsluiten
 • Optioneel: Borrelen aan boord

Algemene informatie

Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Vertrek:
18.00
Tijdsduur:
3 uren
Kosten:
49,-
Checklist kleding:
 • Schoeisel: Gympen
 • Kleding: Windjack
 • Zonnebril, zonnecap/hoed, zonnebrandcrème, fototoestel/ camera
 • Het schip is een kwartier voor afvaart voor u geopend
 • Bewaar uw ticket, hier wordt naar gevraagd tijdens het inschepen
 • Adres parkeren: Lynbaen 15 8551 NX Woudsend
 • Locatie van het schip: Waechswal (in de haven van Woudsend achter de Spar)
 • Bij meer dan 12 personen graag contact opnemen via 06-23 28 47 19 of info@saileventsfriesland.nl
 • Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten
2024-05-03

Kom je er niet uit?

Twijfel je of heb je vragen over de reservering, dan helpen wij je graag verder! Neem contact met ons op via onderstaande buttons:

Offerte aanvraag: Suppen

Let op: De voorkeursdatum is nog niet definitief en is afhankelijk van onze agenda

Bij beschikbaarheid is de inschrijving definitief

 asddad

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw