Lemsteraak gezocht!

Na de zomer van 2019 zijn we gestart met het zoeken naar een Lemsteraak. Dit met de insteek te starten met Sail Events Friesland. Na jaren als hobby/passie op en rond het water willen wij ons ook professioneel inzetten in de watersport. Door het verhuren van een zeilschip aan groepen, families en bedrijven. Voor een dagdeel tot één of meerdere dagen.

Een ruim schip met alles wat nodig is om met comfort te zeilen en varen

Voor ons is er dan ook geen mooier schip om dit te doen dan een Lemsteraak. Maar lang niet elke aak is gelijk. De verschillen zijn groot, dit qua uitvoering, model van het schip, uitrusting en luxe. Onze maatstaven waren, een ruim schip met alles wat nodig is om met comfort te zeilen en varen. Alles net als thuis maar dan aan boord. Dus…ruime kooien grote kuip zodat iedereen ruimschoots kan zitten, warm water met douche, uitgebreid uitgeruste kombuis, gedegen onderhoud van het schip met veel teak dat ook professioneel is aangebracht met juist lak/verfsysteem, wedstrijdzeilen en wedstrijd ontwerp van de romp, hydraulische bediening van zwaarden en zeilen tot slot een stille krachtige motor.

Lemsteraak de “Blaauwe Walvisch”

Al deze eisen maken dan er al vele schepen afvallen. Er zijn veel aken gebouwd rond 10 en 12  meter. Deze bleken voor 12 gasten aan boord te klein. In mindere aantallen zijn er 13 tot 15 meter aken gebouwd. Dit blijkt de ideale afmeting te zijn. Ruim genoeg voor 12 gasten en niet te groot voort de Friese meren. Want ook dat is ons vaargebied. We willen ook de kleinere havensteden goed kunnen bezoeken en richten ons niet alleen op het grote water. De 16 meter aken zijn daarvoor te groot.
Het is ons gelukt aan al onze vooraf gestelde eisen te voldoen. Namelijk een door Hoek Naval ontworpen design wedstrijd Lemsteraak van 14.32 meter de Blaauwe Walvisch genaamd. We zijn ontzettend trots en gelukkig dat we dit schip in ons bezit hebben kunnen krijgen en zullen vele jaren met  plezier kunnen varen met deze schoonheid op het water. Met dit schip kunnen we onze gasten alles bieden wat ze nodig hebben en naar vragen. Het is een veel gebruikt cliché, van alle gemakken voorzien. Met deze aak is dat écht zo!

Gerelateerde blogs

Offerte aanvraag: Suppen

Let op: De voorkeursdatum is nog niet definitief en is afhankelijk van onze agenda

Bij beschikbaarheid is de inschrijving definitief

 asddad

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw